Belediye Başkan Adayımız Mehmet Özcan, eski çalşmaları ve yeni dönem vaatlerini anlattı

08.03.2024

“Yine TOKİ’siz toplu konut projesi var”

“Bizim bırakıp da 5 yıldır işlettikleri yerlerde tüm tesisler ölü malı gibi duruyor”


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Keşan Belediye Başkan Adayı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Keşan FM ve Keşan Online ortak yayını ile canlı olarak yayınlanan “Seçim Özel” programında Cavit Deniz’in ve programda vatandaşların ilettiği soruları cevaplandırdı.

Moderatörlüğünü Cavit Deniz’in yaptığı “Seçim Özel” programı, saat 15.15’te başladı. Keşan FM’de ve Keşan Online’ın facebook hesabında canlı olarak yayınlanan programı açan Deniz, Özcan’ın, Keşan Belediye Başkanı ve AK Parti’nin Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu’nun, önceki programda geçmiş 3 dönemde yapılan hizmetlere yönelik eleştirilerine yanıt vereceğini ve gelen soruları da cevaplandıracağını söyledi.

ÖZCAN: “GEÇTİĞİMİZ SON 2 YIL PARTİLİ-PARTİSİZ BİRÇOK VATANDAŞIMIZ ‘YETER

ARTIK GEL SENDEN BAŞKASIYLA OLMAZ BU İŞ’ DİYE TALEPLERİNİ İLETTİLER”

CavitDeniz’in programın başındaki ilk sorusu olan “Neden aday oldunuz?” sorununu cevaplayan Mehmet Özcan, “Bu soruyu bana ilk defa siz sormuyorsunuz. Geçtiğimiz son 2 yıl partili-partisiz birçok vatandaşımız ‘Yeter artık gel senden başkasıyla olmaz bu iş’ diye taleplerini ilettiler. Ben de bu talepler karşısında, gözüm arkada olmadan partim adına bu seçime girmek zorundaydım. Birileri sizi isterse oluyor. 15 yıllık belediye başkanlığı sürecinde birçok seçim geçirdim. Taban isterse bir yerlere gelirsiniz. Yoksa tek başınıza ‘şu olacağım’ dediğinizde olmadığını gördüm.” dedi.

“TABİİ Kİ KAPATACAĞIM”

Deniz’in, Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nin üstünün kapatılmasıyla ilgili 15 Mart’ta ihale yapılacağını hatırlatarak, “Pazaryerinin üstünü kapatacak mısınız?” şeklindeki sorusunu, “Tabii ki kapatacağım. Beyler, seçimden önce çay dağıttılar üzerini hemen kapacağım diye. Seçime 10 gün kalmış ihale hazırlıkları içerisindeler. Gözlerim yaşardı. Öğrenci sınava çalışmaz son gece oturur sabahlar ve ondan sonra çuvallar, bu da benzer bir şey.” diye cevaplayan Özcan, Helvacıoğlu’nun Belediye Meclisi’nin CHP’li üyelerinin bu konuda engellemeler yaptığı yönündeki açıklamaları üzerine; “5-6 defa Meclise geldi ama sürekli; Belkoop mevkiindeki 23 dönümlük ‘emsal 1’ kıymetindeki arsamız ve benim Migros Kavşağı’nın arkasındaki arsada gelişmeler neticesinde 10 bin metrekarelik benim kazandırdığım arsa satışıyla geldi. O kadar hibe aldın yapsaydın. Arsa satılabilir, satabilirsin ama daha değerli bir şey yapabilirsiniz.” deyip, manifaturacılar esnafı için planlanan pazaryeri ile ilgili de şunları kaydetti; “Eski itfaiye diye tabir ettiğimiz yerde içerisinde 2 dönümlük alanı satın aldık elektrik kurumundan. Orası için proje yapıldı hazır duruyor. 2 katlı otopark, 2 düğün salonu, nikah salonu olacak proje var. Bu sorunu orda çözmeyi düşünüyorum.”

“YİNE TOKİ’SİZ TOPLU KONUT PROJESİ VAR”

Eski köy garajı ve eski belediye binalarının yıkıldığını hatırlatan Özcan, “Eski belediye binası şehrin tam ortasında. Şehrimiz kalabalıklaşıyor ve meydana ihtiyaç var. Meydan konusunda vatandaşlarımıza referandum yaptık. Üstüne çıkalım mı ya da boş mu bırakalım diye sorduk. Orası şehir merkezinde çok kıymetli bir arsa. İçimden geçen yukarı çıkılmaması. Altına 2 kat otopark olur, üzerine insanların gezip dolaşmaya yerleri olur. Bu tür şeylere kent ile birlikte karar almak lazım.” derken, düğün salonu eksiği ile ilgili de şunları söyledi; “Sadece Yenimescit Mahallesi’nde değil, Belkoop tarafında doğru, Cumhuriyet Mahallesi’nde de düğün salonu talebi var. En çok talep ise merkezde. Düğün salonlarıyla ilgili 150-200 bin TL’den bahsediliyor. Vatandaşlarımıza daha uygun yerler temin etmek zorundayız. Bunu biran önce yapmamızda fayda var. Vaatlerim arasında yine TOKİ’siz toplu konut projesi var. Satışı istenen 23 dönümlük arsa var. Oraya konut yapmaya ya da yaptırmaya vaatlerim içerisine aldım.”

“VAATLERİMİN İLK SIRASINDADIR”

2018 yılında 1984 imar planlarının revizyonunu bitirdiklerini de ifade ederek, “İmar planlarına yeni alanlar koyduk. Orada da Huzurevi, Engelsiz Yaşam Destek Ünitesi alanlar var. Şehrimizde engellilerimiz var. Bu vatandaşlarımızın barınacağı yerlere ihtiyaç var. Bu alanlar için yer ayırdık. Yerimiz var. Konutlar yapılacak, ayrıca programımda var ve öğrenci yurdu da var.” diyen Özcan, Cavit Deniz’in, “Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, ‘Belediye olanaklarını aşar, 450 milyon TL tutarı var dediler’ dediği ring yolu projesi ile ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusunu, “İlk başkan olduğumdan beri Keşan merkezdeki trafik sıkışıklığın giderilmesindeki en önemli çare kaynağının çevre yolu olduğunu biliyorum ve imar planlarına çevre yolunu koydum. Ring yolu vaatlerimin ilk sırasındadır. 25 metrelik gidiş-gelişli bir yol. Ferhat Ağa Köprüsü’nden başlayıp Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’ne gidecek bir yer. Çanakkale’ye giderken neden Tekel Meydanı’ndan gideceksiniz? 15 yıllık başkanlık dönemimde belkoop konut alanının yüzde 60-70’i yapıldı. İdeal bir yerleşim alanı oldu. En dar yolu 17 metre. Hep istediğimiz şeyler bunlardı. İmar planlarında olması gereken her şey var.” sözleri ile cevapladı.

“İZZETİYE’DE İMAR PLANLARINDA PİS KOKULAR GELİYOR”

Deniz’in Paşayiğit ve İzzetiye mahallelerinde dile getirilen sorunlar ile ilgili görüşlerini sorduğu Mehmet Özcan, “Paşayiğit Mahallemize geçtiğimiz 5 yıl içinde Paşayiğit anıtı dışında hiçbir şey yapılmamış. İzzetiye de öyle. İzzetiye’de imar planları yapıldı rezaletler var, pis kokular geliyor. Orasının revizyonlarını tekrardan gözden geçireceğiz. Gerekirse iptal davaları açacağız. İzzetiye’ye Keşan’ın kullandığı suyun 4’te biri fiyatına su veriyorduk. Dönemim içerisinde Paşayiğit’e 3 büyük altyapı yaptım. Ara sokakları parke taşı ile kapladık. Aday olduktan sonra 4 defa Paşayiğit halkı ile görüştük. Çok basit işlemlerle, 2 ayda çözebileceğim problemler. Paşayiğit’lilerin istediği doğal gazın gelmesi. Eyvallah. Okulun Güneybatı kısmında 700 metrelik yolun açılmasını istiyorlar. ATM isteniyor. Basit ama ciddi bir ihtiyaç. Bunları notlarıma aldım. Elektrik aboneleri ile ilgili sıkıntılar var. Bunu da programıma aldım. Uç noktada arıtma ihtiyacı var. Buraya arıtma koyacağız.” cevabını verirken, emekli bir vatandaşın, 2 tona kadar indirimli su talebiyle ilgili şunları kaydetti; “65 yaş üzeri olabilir. Buna pozitif bir yaklaşım göstereceğim. Yapacağım diyorum.”

“BİZİM BIRAKIP DA 5 YILDIR İŞLETTİKLERİ YERLERDE TÜM TESİSLER ÖLÜ MALI GİBİ DURUYOR”

MehmetÖzcan, Helvacıoğlu’nun vaatleri arasında, Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nin 10 katı büyüklüğünde bahçe yapacağının yer aldığını söyleyen Cavit Deniz’in bu sözlerine şunları söyledi; “Bizim bırakıp da 5 yıldır işlettikleri yerlerde tüm tesisler ölü malı gibi duruyor. Toptancı Hali, Yayla’daki arıtma tesisi, Mehmet Gemici Cennet Bahçesi kötü durumda. Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde havuz çalışmıyor, su kaçırıyor. Eskiden çiçekleri biz üretiyorduk 15 kişi istihdam ediliyordu. Çok bakımsız bir durumda. Cennet Tepe’nin doğu kısmı, 6-7 sene önce Kent Ormanı olarak bakanlık söylemişti. Benim dönemimde gündemdeydi. Çok güzel görseller hazırlattık ve bakanlığa sunduk. 5 yıl geçti bir şey yok. Toptancı Hali’nde boyalar dökülmüş kiremitler kırılmış. Sosyal tesislerde 8-10 kişiyi ağırlayacak yatakhane vardı. Şimdi yok. Yayla arıtma tesisi, 4 yıldır arıtmadan denize atık su pompalanıyor. Tüm elektronik aygıtlar gitmiş durumda.”

“HAZIR OLMASAYDIK NEYİ YAPACAKTI?”

Helvacıoğlu’nun, Atık Su Arıtma Tesisi’ni taşeron firmanın elinden aldıkları yönündeki ifadeleri hatırlatılan Özcan, “Bu tesisi biz 2011 yılında seçim öncesi şafak operasyonu diye bir proje vardı. Ergene Havzası’nın kurtarılması amaçlı Orman Bakanlığı’na 15 milyar TL ayrılmış.  Trakya’da 12 yerleşim yerine DSİ ile atık su arıtma tesisi yaptırması gündemdeydi. Kanalizasyon ve ana kollektörleri tamamlamıştık. Müracaat ettik bizi programa aldılar. Kimse bir şeyi çarptırmasın. Çok emeğim var orada. Evet DSİ yaptı ama ben hazır olduğum için yaptı. Hazır olmasaydık neyi yapacaktı? Protokol; DSİ bizim namı hesabına yaptıracak 1 yıl işetecek ve çalışır durumda bize devir edecekti. Protokol buydu. Çevre Bakanlığı’nın talimatnamesinde, atık su tesisini ilk defa gören belediyeyiz. Bizim teknik adamların hiçbir tecrübesi olmadığı için ‘Belediyenin deneyimi yoksa ihale edin bilen firmalar yapsın. 2 yılda siz bu işi öğrenin ve kendiniz işletin’ dendi. Biz de Bakanlığın bu önerisine uyduk. Belediye Başkanı olduğumda orayı gezeceğim. Kokular geliyor. Vatandaşın biri 7 ay sonra Cevizlik Deresi’nde balık gördüklerini söyledi. Elektronik kısımlarda problemler var. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk dönemdeki yapılarını nasıl yok etmeye çalışıyorsa bizim dönemimizde de yok ediyor.” derken, Paşayiğit ve İzzetiye mahallelerine minibüsler ile ilgili çalışma yapılacağını söyledi.

“ATATÜRK HEYKELİNİ ESKİ YERİNE ALACAĞIM, KONTEYNERİ DE ORADAN KALDIRACAĞIM”

Helvacıoğlu’nun “Altyapı bitmiş” yönündeki eleştirilerine de “Söylediği hangi şey doğru ki. 300 km’den fazla kanalizasyon şebekesi yaptık. Kunduracılar Çarşısı’nda ‘kazmayalım burasını’ dediler. Orasını diyorsa haklı. Onu da vatandaş böyle talep etmişti. 20 Metre boru döşedin. Kanalizasyonu yapmasan nereye döşeyeceksin. Yalan rüzgarı seyrediyoruz.” cevabını veren Mehmet Özcan, yeni yapılan Kent Meydanı ile ilgili olarak da şunları ifade etti, “Hiç arzu ettiğim noktada değil. Keşan’ın kurtuluşunu izledim. Tören aracı geldi, protokol önünde durdu, 20 metre gittiler-geldiler araçtan indiler. Hala da teslim alınmadı. Oradaki büfeler verilmedi, otopark kullanımda değil, neden açılmadı? Atatürk oraya hiç yakışmadı. Göz önünde olmayan bir yerde. Bir alan kaldı. İnşallah onu değişik maksatlarla kullanıma açarız. Atatürk heykelini eski yerine alacağım, konteyneri de oradan kaldıracağım.”

“294 DÜKKAN KAZANDIRDIM”

Cavit Deniz’in, yarısı Keşan Belediyesi’nden karşılandığı söylenen Helvacıoğlu’nun “5 yılda kazandırılanlar” kitapçılığı ile ilgili “Takvim vs. bastırılır. Bunlar normal şeyler. Ben 2 ay önce her seçimden önce izne çıktım. Makam aracını değil, kendi aracımı kullandım. Kendi vaatlerimi, seçim bütçesinden harcadım. Neresi kamuya ait, neresi bana ait olduğunu çok iyi bilirim. İcraatlerimizi gösteren takvimler bastırdık.” ifadelerine yer veren Özcan, Helvacıoğlu’nun “Keşan Belediyesi en büyük emlak komisyoncusu olmuş” yönündeki sözlerine şunları kaydetti; “Pazaryeri üstünü kapatacağım diye kaç kere gündeme getirdi. Belediye binasında tek kalemde 298 birim dükkan kazandı. Yayla pazaryerinde 44, toptancı halinde 60 dükkan kazandırdık. Galericiler sitesinde, 38 dükkan kazandırdık. Engelliler parkının altında 4 işyeri kazandırdım. Belediyenin mevcut dükkanlarının üzerine sadece beylerin ucube dediği yerde 294 dükkan kazandırdım tek kalemde. Sattıklarım oldu ama yerine başkalarını koydum.”

“PİYASADAN 12 MİLYON TL ALACAK, 8 MİLYON TL PİYASA BORCU İLE BIRAKTIM”

Mustafa Helvacıoğlu’nun “Belediyeyi 86 milyon TL borçla aldım.” şeklindeki söylemini hatırlatan Deniz, bu konuda ne düşünüyorsunuz şeklindeki soruya cevap veren Mehmet Özcan, şunları söyledi: “Yalan. Belediye olarak, piyasadan 12 milyon TL alacak, 8 milyon TL piyasa borcu ile bıraktım. Eğer bu arıtma tesislerinin DSİ’ye olan borcunu yazarsanız doğrudur. Ama bunlar kamu borçlarıdır. 5 yılda, İller Bankası’ndan sadece emekli edeceği kişilerin primini vermek için 10 yıllık kaç lira aldı? Bunun 10 katıdır.”

“ROMAN VATANDAŞLARIMIZ 4. KATI ÇIKAMADIKLARINI DİLE GETİRDİ”

Cavit Deniz, “Helvacıoğlu, bizim kapılarımız hiç kimseye kapanmadı diyor. Sizin kapıları açmaya geliyorum açıklamanıza istinaden yapıyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya Mehmet Özcan şöyle cevap verdi: “Bu gerçekten doğru. Biz geçen gün gittik, neredeyse kendine yakın tüm memurları çıkartmış. Çoğu insanımızdan bunları duyduk. Özellikle roman vatandaşlarımızdan 4. katı çıkamadıklarını dile getirdi.  1. kata çıkmak istediklerinde nüfus cüzdanı istendi. Bunlar gerçek.”

“FOTOĞRAF ÇEKTİRMEDİYSE KENDİSİNİN BİLECEĞİ BİR İŞTİR”

“Geçen gün Keşan Belediyesi’ne yaptığınız ziyaret, belediyenin sosyal medyasında haber yapılmadı. Ziyaret nasıl geçti?” şeklindeki soruya cevap veren Özcan şunları söyledi: Yaklaşık 8-10 dakika görüştük. Çay içtik, çıktık. Orada bana karşı olan bir borçluluktur o. Aday değilken 2019 seçimlerinde ziyarete geldi ve makamımızda ağırladık. Birimlere gezmeye gönderdik. Gelenlerle fotoğraf çekildik. Sadece bizimle gelen basın mensubu arkadaşımız, fotoğraf çekti. Onlar her hangi bir fotoğraf almadı. Fotoğraf çektirmediyse kendisinin bileceği bir iştir. İşin bir nezaketi var. Rakip olmak düşmanlık değildir.”

“BEN KİMSEYE YALAN ATMADIM”

Mehmet Özcan,“Helvacıoğlu’nun belediyeye çökülmüş. Keşan’ın 15 yılı çöp olmuş. Artık çökme devri bitmiştir.” söylemleriyle ilgili soruya şöyle cevap verdi: “Bir şeylerden umudunu kesmiş, korkmuş bir insanın şuursuzca yaptığı bir açıklamadadır. Onun seviyesine mi ineceğim? Bir gecede 35 bin TL’lik kumar borcunu kimin ödediğini mi soracağım? Kaç tane kasa olduğunu mu sorayım? Bunlara terbiyem müsaade etmez. Sera açılışı yapılacak ama bunlar daha önce açıldı. Keşanlıları aptal mı sanıyorsunuz? Daha önce açtığınız projeler yeniden açılıyor. 1 yıl önce açtığın yeri yine açılıyor. 19 Kasım parkını biz yaptık, bir şey koyuyorsun biz yaptık. Mevcudu düzenledim baktım de. Ben kimseye yalan atmadım.”

 “Sizin döneminizi 5 Ç ile tanımlıyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Özcan şunları kaydetti: “Tamamıyla terbiyesizliktir. Çarçur etsem kaç lira borç ile devraldınız? Onun seviyesine inmeyeceğim. 13 yıl yer altında çalıştım. Kanalizasyon, yağmur suyu, doğal gaz, her birinin tamirlerinin yapılması bile 1 yıllık bütçedir. Sen süslemesini bile beceremedin. 1 liralık işi 3-5 liraya yapılmış. Devir aldığımda, bunları ispatlayacağım. Madem çöktük, yedik içtik, bıraktığım borç belli. Muhtemelen 1 milyara yakın borç olacaktır.”

“EN AZ 700 MİLYON TL BORÇ VAR”

Deniz’in, “Helvacıoğlu, 350 milyon TL borcumuz var diyor. Bu konuda ne söylemek istiyorsunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Mehmet Özcan şunları söyledi: “Suçlular çabuk galeyana gelir. Sesi de değişti. Aynı şeyleri söylüyor. Duyduğum kadarıyla en az 700 milyon TL borç var. İşçilerin verilmeyen ikramiyeleri var. Sendika sözleşmeleri yapılmadı. Uzun süredir SGK primleri de ödenmemiş. Borcu olmasa ne olacaktı? Borcunu ödeseydi ne olacaktı? Borçları ödeseydi, maaşları ödeyemeyecekti.”

“EN BÜYÜK SIKINTISI İMARDIR”

Vatandaştan gelen “İstasyon Mahallesi’nin sorunlarını biliyor mu ve ne çözümler olacak? 11 mahalleye spor sahası yapıldı deniyor ama mahallemizde yok.” şeklindeki soruya cevap veren Özcan, şunları söyledi: “Onların en büyük sıkıntısı imardır. Birkaç ara sokağın asfalt işi var. Dönemimiz içerisinde daha önce yaptığımız gibi yine yapacağız.”

“HER ŞEYİ ESNAFIMIZ LEHİNE TOPARLARIZ”

“EMİT fuarında, Saros Körfezi’ni turizme kazandırmak için çalışıldı ve iyi tanıtım yapıldı. Saros Körfezi hakkında düşünceleri nelerdir? Keşan Belediyesi’nin kiracı esnaflarının, yıllık kira artışları konusunda yüzde 30 geçmemesi talebi var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Mehmet Özcan şunları söyledi: “Yayla ve Erikli’de ciddi kira artışları yapılmış. Biz her zaman küçük esnafın yanında olduk. Büyük esnafa da para kazanıyor diye aşırı şeyler yapmadık. Hakkaniyet içerisinde yaptık. Ben Saros Körfezine yabancı bir insan değilim. Bir sürü işler yaptık. Yayla’ya sıfırdan içme suyu, kanalizasyon ve arıtma yaptık. Erikli’ye bir sürü yatırımlar yaptık. Kooperatif kapanınca, sağ olsun Mustafa bey devraldı. Olmayacak yerden su getirdiler. DSİ ile içme suyu protokolü imzalamıştık. 30 yılda geri ödeyecektik. Sonra vazgeçildi. Şimdi Enez tarafından getiriliyor. Çok sağlıklı bir su projesi olmadı. Birçok su kaçakları da olmaya başladı. Ne devraldığımızı o zaman göreceğiz. Kısacası, her şeyi esnafımız lehine toparlarız. Erikli’de yangın çıktı ve yardım sözü verilmiş hiç biri tutulmamış.”

“65 YAŞ ÜZERİNE ÜCRETSİZ TAŞIMA DÜŞÜNÜYORUM”

“Keşan merkezde emekliler için çay bahçesi gibi bir projeniz var mı?” şeklindeki soruya cevap veren Özcan, “Sadece emekliler değil, herkes faydalansın. Çay bahçesi yapılır ama emekliler, yüzde 50 indirimden faydalanır. Taşımayla ilgili düşüncelerimiz var. 65 yaş üzerine ücretsiz taşıma düşünüyorum. Bunu belediye bütçesinden karşılayacağız. O kadar çok dert var ki. İnönü okulu yıkıldı çok uzak noktaya gidiyor. Çok erken saatlerde gidiyorlar okula. Ulaşımlarını sağlamak durumundayız. Karanlıkdere mevkii devlet hastanesine uzak. Dolmuş seferleri koymayı düşünüyorum.” dedi.

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ YAPACAĞIM”

“Şehit Er Akın Buluş okulu çorba çeşmesi kurulabilir mi? Öğrencilerin sabah çorba içmesi sağlanabilir mi?” şeklindeki soruya cevap veren Mehmet Özcan, şunları söyledi: Ülke genelinde sosyal devlet olamamanızın sonuçlarıdır. Çocuklarımız çorbaya bile muhtaç. Neden yapmayalım. Kaç para masraf olur. Keşke ülke genelinde çocuklara sabah kahvaltısı verilse. Sosyal belediyeciliği yapacağım. Bazı abartılar elenerek bunları yapacağım.”

“ÇÖZÜM BULAMADILAR”

Özcan, “Seçim sürecinde İYİ Parti ile görüşmeniz oldu mu?” şeklindeki soruya şöyle cevap verdi: “Görüşmemiz oldu. Edirne Milletvekili Sayın Mehmet Akalın, bizim vekil ile görüşmüş. Görüşmek için talep geldi. Ben de ilçe başkanımız ile görüştüm ve yetki aldım. Bizimle birlikte olmak istediler teklifi aldık. Değerlendirdik iki kez buluştuk. Görüşmeye Sayın Mehmet Akalın da geldi. Tamam dedim tekliflerinizle anlaşırız. Siz bir deklarasyon yayınlayacaksınız. 2024 seçimlerinde, CHP adına çekiliyoruz ve desteğimizi veriyoruz denilmesini istedik. Olmaz dediler. Peki, nasıl yapacağız. Yukarıdan yeni yönetim atayacaklar tekrar aday çıkartacaklar. Ben bunu nasıl anlatacağım tabanıma. Çözüm bulamadılar. Biz 2’yi verebilecek gibiydik ama bundan sonra deklarasyon olması gerekiyor.”

“YALAN RÜZGARI BAŞLADI”

“Helvacıoğlu, takoz belediyeciliği mi Keşan seçecek diyor. CHP’li kardeşlerimin gözü açıldı diyor. Siz ne söylemek istersiniz?” şeklindeki soruya cevap veren Mehmet Özcan, şöyle konuştu: “Yalan rüzgarı başladı. Bu vatandaş neden 2 yıl önümü kesti de ne olur gel dedi bana. Bu vatandaş neden bana bunu söyledi. Çok iyi belediye başkanlığı yapsaydın bu talep bana gelir miydi? Çok AK Partili geldi söyledi. O zaman sen takoz belediyeciliği yapıyorsun ki, millet beni arar duruma gelmiş. Kimin gözünün açıldığı belli ortada.”

“KEDİNİ AKILLI ZANNETMEYE ÇALIŞIYOR”

Özcan, “CHP’lileri uyuttu söylemini kullanıyor. Siz, CHP’lileri uyuttunuz mu?” şeklindeki soruya ise, şöyle cevap verdi: “Bir kişi milleti aptal yerine koyarak kedini akıllı zannetmeye çalışıyor. Ben uzman doktorum. Aklını iyi kullansın.”

“TAŞERON FİRMADAN KAYNAKLIYDI”

Belediye çalışanlarının aylarca maaşlarını alamadıkları konusunda sorulan soruya cevap veren Mehmet Özcan, şunları söyledi: “Çöpte çalışan kardeşlerimizi, taşeron firmadan alıyorduk. Biz parayı yatırıyorduk ama taşeron firma iflas etmiş. İcra dairesi yatırdığımız paraya el koyuyor. Bundan kaynaklı, 2-3 ay gecikme oldu. Taşeron firmadan kaynaklıydı. Biz, ödemelerimizi yaptık. Memur ve diğer işçilerin paraları gecikmezken, hizmet alımı yaptığım işçilerin paralarında gecikme yaşandı.”

“KENDİ PARTİLİLERİ MÜEZZİNOĞLU’NA SİTEM EDİYORDU”

“Helvacıoğlu aldığı hibeler ile övünüyor. Oysa siz yaptığınız hizmetleri, belediye öz kaynakları ile yaptınız. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Özcan şunları söyledi: “Hibe dediğiniz bedava paradır. Paşayiğit’teki Katı Atık Tesisi için bakanlıktan 2 milyon 400 bin TL hibe aldım. O da Edirne’de ilk hazır proje olduğu için. Kendi partilileri Müezzinoğlu’na sitem ediyordu. Proje ile geliyor siz de projeyle gelin alın diyordu. Futbol sahası Valiliğin mülkü. Çok daha az masrafla uzun yıllar kullanılır hale getirilirdi. Çok da iyi olmadı. Müzenin yeri Milli Eğitim Bakanlığı’nın. Millet Bahçesi dedikleri yer Çevre Bakanlığı’nın. O paralara daha fazla iş yapılabilirdi. Vatandaşın en büyük sıkıntılarından biri, kaldırımların kenarlarındaki beton park mantarları. Çoğu kişinin araçları hasar gördü. Birçok kişi de düştü kolunu bacağını kırdı, yaralandı. Daraltılan yollar var. Esnaflar şikayetçi. Biz kaldırımlardaki beton park mantarlarını kaldıracağız.” 

“ÇEVRE YOLUNU YAPMAK ÖNCELİĞİMİZ”

Cavit Deniz’in, şehrin trafik sorunuyla ilgili sorusunda, “Ring yolu”na dikkat çeken Özcan, “Çevre yolunu yapmak önceliğimiz. Bu yol yapılmadan ne yapsanız sıkıntı yaşanır. Yeni yerleşime açtığımız alanlar ideal olma yolundaki önemli adımlar. Mesela Belkoop mevkiinde trafik sıkışıklığı göremezsiniz. Yollarda çok rahat hareket edersiniz. Rahat rahat yürüyüş yolları olur.” cevabını verirken, “Sayın Mustafa Helvacıoğlu, geçen seçim öncesinde parkomatları kaldıracağını söyledi ama genişletti. Siz parkomata devam edecek misiniz?” sorusunu da şöyle cevapladı; “Kısmen devam edeceğim. İnsanların bu anlamda kötü alışkanlıkları var. Aracını park edip günlerce bırakan sürücüler oluyor. Ben Keşan Belediyesi’ne en büyük otopark yapan kişiyim.”

“HANGİ YETKİYLE YAPIYORSUNUZ?”

İzzetiye-Bahçeköy arasındaki yol ile Beyendik Kavşağı ile Mezbaha arasındaki yolun yapılacağı yönündeki sözleri “2 tane yalan rüzgarı” olarak nitelendiren Mehmet Özcan, “Keşan Belediye sınırları İzzetiye’de bitiyor. Bizim Bahçeköy’de ahkam kesme durumumuz var mı? Orasını ne yaparsanız yapın daha güzel yol varken oradan neden geçsinler? Orası Valiliğin uhdesinde olan yerler. Mezbaha ile Beyendik Kavşağı arasındaki yol Mezbaha’ya kadar belediyenin gerisi Özel İdare’nin. Yine de Özel İdare’yi teşvik ederiz. Keşan Belediyesi sınırları, mücavir alanlarımız belli. Erikli’deki gölün aktığı yere tekneler için alan yapıyorsunuz. Hangi yetkiyle yapıyorsunuz? Belediye başkanının balıkçı barınakları ile ilgili ne İbrice, ne Yaylada, ne Sultaniçe’de, ne de Enez’de yetkisi yoktur. İbrice Limanı’nda dalış merkezi yapılmasıyla ilgili kimin yetkisi varsa o yapsın. Orada bir şeyler oldu ortaya çıkacaktır. İbrice Limanı 1. derece sit alanı. Bir taş atacaksan Anıtlar Kurulu’na sormak zorundasınız. 7 yıl önce Valilikte limanlarla ilgili toplantı yaptık. Buralar liman değil balıkçı barınağı dendi. Hiçbirinin imar planı yok dendi. İbrice Limanı’ndaki lokanta kaçak diye kapatıldı. İhtiyaçlar için yerler lazım olacak orada. Dalış için gelenlerin yer sıkıntısı var. Defalarca söyledim. İbrice, Yayla ve Sultaniçe’ye balıkçı barınaklarının imar planları yapılacak.” şeklinde konuştu.

“EKMEKLE OYNAMAK ÇOK KÖTÜ BİR ŞEY”

Seçilmesi durumunda işçi çıkartacağı yönündeki söylentilere de açıklık getiren Özcan, Ben ilk defa belediye başkanlığı yapacak biri değilim. MHP’den devraldık. Zorla kimseyi çıkartmadım. Ekmekle oynamak çok kötü bir olay. Böyle bir şeye hiç niyetim yok. Sana ekmek vermişler. Partizanca bir tavra girmem. Sürekli ‘–mış’, ‘-mişler’ var. nerede biliyorsunuz. Doğruluk payı yok.” dedi.

“İşyerleri yıkılınca şehir içerisinde kiralık dükkan arayışları başladı ve fiyatlar patladı”

Seçmenlere; “Değerli hemşerilerim; sizlerin teveccühü ile geldim. Yine sizlerin teveccühü ile geleceğim. Doğru söyleyen mi yalan söyleyen mi, düzgün çalışan mı başka tarafa çalışan mı? Bunları değerlendirin, vereceğiniz her karar sizin takdirinizdir.” sözleri ile seslenen Özcan, yıkılan alanlar ile ilgili şunları söyledi; “2 tane yer yıkıldı. İyi kötü içerisinde esnaflar barınıyordu. Onlar yıkılınca şehir içerisinde kiralık dükkan arayışları başladı ve fiyatlar patladı. Dayanıksızdı da şimdi mi aklına geldi. Büyük inşaatları yıkarken 6 ay önce esnafımıza söyledik plan yaptık. Baraka dükkanlar yaptık. 100 esnaftan 90’ını buralara koyduk. Esnaflarımızı mümkün olduğu kadar küstürmeden yapmaya çalıştık. Proje yap sonra yık. Acelen ne?” 

“GÖNDERME DEĞİL GERÇEK”

Mehmet Özcan, Deniz’in, “Seçim süreçlerinde izne çıktığınızı ve makam aracını kullanmadığınızı söylüyorsunuz. Bu konuda bir gönderme mi yapıyorsunuz?” sorusuna, “Gönderme değil bu gerçek.” dedi.